5.4 C
İstanbul
Ana SayfaGenelGenç girişimciler eski normal günleri istiyor

Genç girişimciler eski normal günleri istiyor

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Allıoğlu “Bizim işimize gücümüze, eski normal günlerimize yeniden dönebilmemizin yegane koşulu aşıdır” dedi

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) 2003 yılında Ankara’da kurulan ve üye sayısı bugün 550’ye ulaşmış güçlü bir iş örgütü. 2012 yılından bu yana Ankara’nın en etkin STK’larından biri olan Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Nezih Allıoğlu iş dünyasındaki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek “ Derneğimiz sadece şehrimizin değil ülkemizin en güçlü iş örgütlerinden biridir.” diyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Allıoğlu derneğin kuruluş amacını üyelerin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamlarına katkıda bulunmak ve girişimciliği, girişimci ruhlu insanları desteklemek olduğuna dikkat çektikten sonra kuruluş amaçlarına “Ülkemize katma değer, yatırım ve istihdam yaratarak ekonomik ve sosyal açıdan gelişmiş bir Türkiye için üzerimize düşeni yapmaktır” diyerek ekliyor.

Genç girişimciler eski normal günleri istiyor

20 bin kişiden fazla istihdam yaratan bir sivil toplum örgütü

Allıoğlu GGYD faaliyetleri ile ilgili olarak “Ekonomi anlamında küçük ve orta ölçekli işletmelerin sürdürülebilirliği, devamlılığı için araştırma geliştirme olgusu içinde çalışan GGYD, yaşadığımız kentten başlayarak, Türkiye ekonomisine katkıda bulunmayı hedefleyen ve bu özelliği ile ayrışan bir sivil toplum kuruluşudur.  Ekonomiye ortalama yılda yaklaşık 7 milyar lira katma değer kazandıran ve 20 bin kişiden fazla istihdam yaratan bir sivil toplum örgütü olan GGYD,  kuruluşundan bu yana geçen sürede hedefleri doğrultusunda çok önemli çalışmalar gerçekleştirmiş, projeleriyle tüm kurum ve kuruluşlara rol model olmayı başarmıştır” dedi.

Pandemide de aktif dernek GGYD

Küresel sorun Covid- 19 pandemisi iş dünyasında birçok farklılığı getirirken; Pandemi döneminde GGYD çalışmalarını sorduğumuz Allıoğlu “Derneğimiz pandemi öncesi olduğu gibi salgın sürecinde de kısıtlı şartlara rağmen projelerinden, çalışmalarından, kısacası üretkenliğinden taviz vermemiştir. Pandemi öncesine kadar günlerin, saatlerin yetmediği organizasyonlarla adından sıkça söz ettiren GGYD, salgın sürecinde ise yüz yüze olmasa da faaliyetlerini sürdürmüş, online yapılacak hiçbir fırsatı kaçırmamış teknolojinin tüm imkanlarını kullanmaktan geri durmamıştır” şeklinde yanıt verdi.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nin  İş’te Fırsat Toplantıları’nın dijital ortama taşındığına değinen Allıoğlu; bugüne kadar 51 kez düzenlenen toplantılarına şu sözlerle mercek tuttu:

“Her ay düzenli olarak yaptığımız ve bugüne kadar tam 51 kez tekrarladığımız bu toplantılarımız salgından önce otellerde ve çok geniş katılımla, pandemide ise zoom üzerinden gerçekleşmiştir. Üyelerimizin birbirlerini daha yakından tanımaları, faaliyet alanlarıyla ilgili bilgi sahibi olmalarına olanak veren bu toplantılarda, mutlaka bir de konuşmacı konuğumuz yer almaktadır. Ülkemize mal olmuş kişilerden seçtiğimiz konuşmacılarımız tecrübeleriyle genç girişimcilere yol göstermektedir.

Elbette İş’te Fırsat Toplantıları dışında üyeler arası dayanışma ve ticareti arttırmaya dönük buluşmalarımız, eğitim faaliyetlerimiz, kültürel etkinliklerimiz, toplumumuzun dezavantajlı kesimlerine yönelik sosyal sorumluluk projelerimiz, Ankara’nın önemli meselelerinde diğer kuruluşlarla yoğun işbirliğimiz devam etmektedir.”

Genç girişimciler eski normal günleri istiyor

Manavgat’ın Sevinç Köyü’nü kardeş köy seçtiler

Orman yangınlarında zarar görenlere yardım eli uzatan Genç Girişim ve Denetişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Allıoğlu şöyle konuştu: “Derneğimiz kısa süre önce yangın felaketinde zarar gören yurttaşlarımıza yönelik bir çalışma başlatmıştır. Turizm bölgelerinde meydana gelen ve hepimizi derin üzüntüye boğan yangınlardan sonra derhal harekete geçen yönetimimiz, Manavgat’ın Sevinç Köyü’nü kardeş köy seçerek, “El Eleyiz” adlı bir yardım kampanyası başlatmıştır. Yakında Sevinç Köyü’nü ziyaret ederek, nakdi desteğimizi bizzat afetzede köylülerimize teslim edeceğiz” dedi.

“Üreten kesime nefes olmuştur”

Pandemi döneminde iş dünyasının aldığı desteklere değinen Allıoğlu iş dünyasına dönük çeşitli teşvik, destek ve yapılandırmalar olduğuna dikkat çekerek; “Kısa çalışma ödeneği, kira desteği, kredi, vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması, uygun koşullarda kredi gibi destekler özellikle kapanmaların yoğun, iş hacminin dip noktalara ulaştığı dönemlerde biraz olsun üreten kesime nefes olmuştur” dedi.

GGYD, tek bir üyemizin dahi işletmesine kilit vurmaması için büyük mücadele vermiştir

Pandeminin getirdiği şartlardan tüm üyelerinin etkilendiğini belirten Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Allıoğlu pandemiyi şu sözlerle değerlendirdi:

“Salgın hiç kuşku yok ki tüm üyelerimizi etkilemiştir. Ancak GGYD, özellikle gıda ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren girişimcilerin fazla olduğu bir STK’dır. Gıda, yeme-içme sektöründeki üyelerimiz salgın sürecinde ekonomik olarak büyük kayıplar yaşamış, zor günler geçirmiştir. Bu süreçte GGYD, en önemli misyonlarından biri olan “paylaşma ve dayanışma” ruhunu biraz daha ön plana çıkarmış, tek bir üyemizin dahi işletmesine kilit vurmaması için büyük mücadele vermiştir.

Üyelerimizin tamamıyla iletişim ve uyum içinde yer alırken, salgın sürecinde sık sık saha çalışması yaparak onların sıkıntılarını, talep ve beklentilerini bir rapor haline getirmiş, bu raporları Cumhurbaşkanlığı, ilgili bakanlıklar ve ilgili meslek kuruluşlarına iletmiştir. İş dünyasına dönük verilen desteklerde GGYD’nin bu çalışmalarının etkisi vardır. Girişimcilerimiz bir yandan ekonomik olarak ayakta kalma mücadelesi verirken, diğer yandan da kendilerinin, ailelerinin ve çalışanlarının sağlığını koruma adına çok ciddi tedbirler almışlardır. Devletimizin kararlarına büyük oranda riayet edilirken, maske-mesafe-temizlik konusundaki önlemler üst düzeyde tutulmuştur.”

“Sermayeden çok bilgi kıymetli”

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Yönetim Kurulu genç girişimcilere iş yaşamında bilginin daha kıymetli olduğunu belirterek “İş yaşamında başarıya giden yolda sermayeden çok bilgi kıymetlidir. Sermaye çok olmasa da olur, bir şekilde bulursun. Ortak bulursun, kredi kullanırsın. Ama önce bilgi, birikim ve cesaret olmalıdır. Benim gençlere, genç iş insanlarına, girişimlere tavsiyem kendilerini geliştirmeleri, dünyayı iyi okumaları, donanımlı ve cesur olmalarıdır. Başarı zaten gelecektir” dedi.

Genç girişimciler eski normal günleri istiyor

İş’te Fırsat Toplantıları üyelere ekonomik ve sosyal açıdan katkı sağlıyor

GGYD salgın döneminde toplantılarını eski sıklıkta yapamadıklarını ancak yönetim ve kurullar bazında toplantıların devam ettiğini kaydeden Allıoğlu İş’te Fırsat toplantıları ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“İş’te Fırsat Toplantıları’nın tam karşılığı aslında tecrübe ve iş paylaşımıdır. Her toplantımızda mutlaka kendi alanında ülkemizin sayılı isimleri arasında olan bir konuğumuzu ağırlıyoruz. Bu konuk bazen iş dünyasından ünlü bir işadamı, bazen ekonomist, bir psikolog, eğitimci, doktor, bazen akademisyen oluyor. Toplantılarımıza katılan üyelerimiz yoğun iş ortamından biraz olsun uzaklaşırken hem tanınmış konuşmacımızın tecrübelerinden faydalanıyor hem de diğer katılımcı üyelerle kartvizit alışverişinde bulunuyor. Bu yönüyle İş’te Fırsat Toplantıları, GGYD üyelerine ekonomik ve sosyal açıdan çok ciddi katkıda bulunuyor.”

Genç girişimciler eski normal günleri istiyor

“Aşı, pandemiyle mücadelenin en önemli silahı”

Yeni normalleşme sürecinin iş dünyasına ve genç girişimcilerin motivasyonuna yansımalarına değinen Allıoğlu Pandemi dönemi ile ilgili “Aşılama çalışmaları ne yazık ki istediğimiz oranda değil. Bizim işimize gücümüze, eski normal günlerimize yeniden dönebilmemizin yegane koşulu aşıdır. Aşı, pandemiyle mücadelenin en önemli silahıdır. Dolayısıyla öncelikli beklentimiz aşılamanın hız kazanması, ardından devletimizin ilgili kurumlarının ve bankaların, özellikle finansmana erişimde iş dünyasının beklentilerine karşılık vermesidir” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda yaşanan ekonomik sorunlar, doğal afetler ve terör kaynaklı sorunların iş dünyasını da yıprattığını dile getiren Allıoğlu “Hepimizin isteği ve umudu bu kara günlerin biran evvel sona ermesi, gerçek anlamda bir normalleşme yaşamaktır. Üzgünüz ama umutsuz değiliz. Birlik ve dayanışma içinde yarınlara güvenle bakmaya devam edeceğiz.” dedi.

Pandemi süreci ve sonrasında yeni normalleşme ile ekonominin önemli aktörlerinden genç girişimciler GGYD çatısı altında dayanışma ile daha refah günlere ulaşmayı umuyor ve çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Güncel Haberler

Haber Detayları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz