Ana SayfaGenelSefer Yılmaz'dan Covid 19 sonrası 'Güvenlik Yaklaşımı'

Sefer Yılmaz’dan Covid 19 sonrası ‘Güvenlik Yaklaşımı’

Müsteşar Yardımcısı Sefer Yılmaz Covid 19 sonrası ‘Güvenlik Yaklaşımı’ ile ilgili “Bütün dünyayı etkileyen COVID-19 salgını tüm insanlar için çok ciddi bir güvenlik tehdidi haline gelmiştir.” dedi.

“Covid-19 küresel salgını, insanı yaşamı etkilediği kadar ülkelerde ekonomik, siyasi ve yönetim şeklini de etkilemiştir. Bu süreçte adaptasyonu çabuk sağlayan ülkeler pozitif ivme yakalarken, değişimin gerisinde kalan ülkeler ekonomik ve siyasal çöküş yaşayacaktır.”

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefer Yılmaz yazısında, “Covid 19 sonrası güvenlik anlayışı, var olan güvenlik kurallarına yeni bir radikal değişim getirmiştir. Salgınında, kazanılan yeni tecrübeler devlet politikasına katkı sağlarken, gelecekte yaşanılacak olası benzeri durumlarda ülkelere altyapı kazandıracaktır.” diye bahsetti.

Covid19 sonrası ‘Güvenlik Yaklaşımı’ – Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefer Yılmaz

“Salgını kontrol etmek amacıyla uygulanan kısıtlamalar, 2. Dünya Savaşından beri görülen en ciddi ekonomik daralmaya yol açmıştır. Çok sayıda firmanın kapanması yada çalışma saatlerinin düşürülmesi nedeniyle milyonlarca insan ve firma ekonomik krizle savaşmıştır. İnsanların temasını azaltmak amacıyla kamusal alanlarda işlerin internet ortamına aktarılması, internet fakirliği çeken kitlelerde süreci daha zorlu kılmıştır.

Ekonomideki makro göstergeler pandeminin etkisinin görülmesi açısından önemli bir kaynaktır. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın yayınladığı veriler üzerinden Türkiye ekonomisinin büyüme rakamlarının 2018’in son çeyreğinden itibaren küçülmeye başladığı 2019’un son çeyreği ile artışa girdiği ama pandemi süreciyle ciddi bir düşüş yaşadığı görülmektedir. Türkiye ekonomisi pandemi sürecinin yaşandığı 2020 yılının ikinci çeyreğinde %-9,9 oranında küçülmüştür.

Ülkelerde ekonomi, üretim, tedarik ve finansal iktidara karşı büyük tehdit oluşturan bu salgında iç güvenliği sağlamak, gelecekte farklılaşıp oluşturabilecek muhtemel formları önleyecektir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version